Bereiding

1. Kook de rijst in ruim kokend water met een snufje zout gaar (exacte bereidingstijd staat op de verpakking). Afgieten en laten uitlekken.
2. Snijd de hamlapjes in blokjes van ca. 1 cm.
3. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de blokjes vlees 3 minuten op een hoog vuur.
4. Voeg de groenten toe en roerbak ze 3 minuten mee.
5. Schep de boemboe erdoor.
6. Voeg de rijst toe en roerbak het geheel nog 2 minuten.
7. Besprenkel met het limoensap en schep de koriander erdoor.
8. Strooi de emping of kroepoek erover.

Ingrediënten

• 50 g emping (of mini-kroepoek)
• 3 eetlepels zonnebloem olie
• 2 eetlepels limoensap
• 1 zakje boemboe (boemboe rendang, 100 g)
• snufje zout
• 1 eetlepel koriander (fijngehakt, vers of diepvries)
• 150 g rijst (pandan)
• 400 g roerbakgroenten (fijngesneden, pakket)

Share