Bestrooi de varkensrib met zout en zwarte peper uit de molen. Braad de varkensrib aan in 60 g hete boter. Voeg het restant van de boter toe. Leg het spek op het vlees en braad de varkensrib gedurende ca. 40 à 50 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 170°C. Haal de varkensrib uit de braadpan of -slede en laat deze afgedekt in aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten voor het aansnijden. Snijd de kastanjechampignons in vieren. Voeg de Apfelcorn en de kalfsfond bij de braadboter. Breng aan de kook, eventueel overgieten in een pannetje. Voeg de champignons, appels en slagroom toe. Laat het geheel even doorkoken. Breng het op smaak met zout en peper. Lekker met aardappel Dauphinois en witlofsalade.

Ingrediënten

1 à 1½ kilo varkensribstuk (met of zonder been naar keuze)
10 plakken spek
100 g boter
250 g champignons (kastanje)
1 glas apfelcorn
1 pot kalfsfond
2 appels (stevig, in reepjes gesneden)
¼ liter slagroom
snufje zout
snufje peper (uit de molen)

Share