Snijd de varkenshaasjes in de lengte doormidden. Besmeer ze met pesto, bestrooi ze met zout en peper en omwikkel de varkenshaasjes met rauwe ham. Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de wijn, de bouillonblokjes, de rest van de pesto en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook. Kook het vervolgens zachtjes door. Leg de varkenshaasjes in de stoommand en stoom ze in 8-10 minuten gaar en rosé. Breng voor een heerlijke, slanke saus het vocht met de groenten aan de kook in een apart pannetje en pureer het. Voeg nog 1 theelepel pesto toe. Bind het met wat allesbinder.

Tip

Lekker met worteltjes met doperwtjes en gebakken ronde aardappeltjes!

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 4 theelepels pesto (vers of uit een potje)
  • 4 plakjes rauwe ham
  • snufje zeezout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 1 liter water
  • 1 glas witte wijn (2 dl)
  • 2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond)
  • 2 eetlepels soepgroenten (boeren)
Share