Biefstuk

40-holl-biefstuk

Vlees informatie

Biefstuk is altijd gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende anders mag het geen biefstuk heten.
Biefstuk is snel om en om te bakken, kan zowel rood, rosé als doorbakken geserveerd worden.

Hoe te bereiden

Bakken3-5 min
Bakkerellen3-5 min
Barbecueën3-5 min
Grillen3-5 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)455.00Energie (kcal)108.00
Eiwit (gram)22.90Vet (gram)1.80
Verzadigde vetzuren (gram)0.70Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.70
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)31.30Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.04Vitamine B6 (milligram)0.53
Vitamine B12 (microgram)1.67Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)2.30Zink (milligram)3.99
Natrium (milligram)50.00

Recepten met rundvlees