Klapstuk
Vlees informatie
Het vlees is gesneden van de borst en is doorregen met kleine vetrandjes. Klapstuk is bij voorkeur geschikt om in z’n geheel mee te koken in een gerecht zoals bijvoorbeeld peen en uien. Snijd het vlees na het koken in kleinere porties.
Hoe te bereiden
Koken | 100-120 min |
Smoren | 110-120 min |
Stoven | 110-120 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 573.00 | Energie (kcal) | 137.00 |
Eiwit (gram) | 19.80 | Vet (gram) | 6.40 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 2.70 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 2.70 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0.20 | Transvetzuren (gram) | 0.20 |
Cholesterol (milligram) | 19.70 | Koolhydraten (milligram) | 0.00 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.04 | Vitamine B6 (milligram) | 0.39 |
Vitamine B12 (microgram) | 1.60 | Vitamine D (microgram) | 0.10 |
Ijzer (milligram) | 1.70 | Zink (milligram) | 3.96 |
Natrium (milligram) | 63.00 |