Klapstuk

41-klapstuk

Vlees informatie

Het vlees is gesneden van de borst en is doorregen met kleine vetrandjes. Klapstuk is bij voorkeur geschikt om in z’n geheel mee te koken in een gerecht zoals bijvoorbeeld peen en uien. Snijd het vlees na het koken in kleinere porties.

Hoe te bereiden

Koken 100-120 min
Smoren 110-120 min
Stoven 110-120 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)573.00Energie (kcal)137.00
Eiwit (gram)19.80Vet (gram)6.40
Verzadigde vetzuren (gram)2.70Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)2.70
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.20Transvetzuren (gram)0.20
Cholesterol (milligram)19.70Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.04Vitamine B6 (milligram)0.39
Vitamine B12 (microgram)1.60Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)1.70Zink (milligram)3.96
Natrium (milligram)63.00

Recepten met rundvlees