Ossenhaas

46-ossenhaas

Vlees informatie

Ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund.

Biefstuk van de haas is hetzelfde als tournedos, de ossenhaas is dan in dikke plakken ( ± 125 gram) gesneden. Een chateaubriand is een dubbele tournedos.

Een hele ossenhaas weegt ongeveer tussen de twee en vijf kilo.

Hoe te bereiden

Bakken4-8 min
Bakkerellen4-8 min
Barbecueën3-8 min
Grillen3-8 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)489.00Energie (kcal)116.00
Eiwit (gram)23.70Vet (gram)2.30
Verzadigde vetzuren (gram)0.90Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)1.00
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.10
Cholesterol (milligram)31.30Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.04Vitamine B6 (milligram)0.53
Vitamine B12 (microgram)1.67Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)1.90Zink (milligram)4.31
Natrium (milligram)50.00

Recepten met rundvlees