Rosbief

51-rosbief

Vlees informatie

Rosbief is altijd een groot stuk vlees met soms een heel dun vetlaagje, gesneden van de dikke lende. Na bereiding moet het vlees binnenin nog rosé zijn.

Snijd het vlees altijd in dunne plakken, de smaak van het vlees is dan optimaal.

Hoe te bereiden

Braden25-30 min
In de oven25-30 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)513.00Energie (kcal)122.00
Eiwit (gram)22.90Vet (gram)3.40
Verzadigde vetzuren (gram)1.30Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)1.40
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.10
Cholesterol (milligram)45.70Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.05Vitamine B6 (milligram)0.39
Vitamine B12 (microgram)1.67Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)2.00Zink (milligram)3.47
Natrium (milligram)133.00

Recepten met rundvlees