Runderlapjes

45-magere-runderlap

Vlees informatie

Runderlapjes (magere runderlap) worden ook wel ‘draadjesvlees’ genoemd. Het vlees is geschikt om te stoven of braden. Door het gebruik van ‘zure’ ingrediënten als bijvoorbeeld tomaten, wijn of wat azijn is het mogelijk om het vlees malser te laten worden.

Hoe te bereiden

Smoren 90-120 min
Stoven 90-120 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)436.00Energie (kcal)103.00
Eiwit (gram)21.20Vet (gram)2.00
Verzadigde vetzuren (gram)0.80Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.90
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.20Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)36.20Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.05Vitamine B6 (milligram)0.40
Vitamine B12 (microgram)1.91Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)2.10Zink (milligram)4.59
Natrium (milligram)57.00

Recepten met rundvlees