Runderlapjes
Vlees informatie
Runderlapjes (magere runderlap) worden ook wel ‘draadjesvlees’ genoemd. Het vlees is geschikt om te stoven of braden. Door het gebruik van ‘zure’ ingrediënten als bijvoorbeeld tomaten, wijn of wat azijn is het mogelijk om het vlees malser te laten worden.
Hoe te bereiden
Smoren | 90-120 min |
Stoven | 90-120 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 436.00 | Energie (kcal) | 103.00 |
Eiwit (gram) | 21.20 | Vet (gram) | 2.00 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 0.80 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0.90 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0.20 | Transvetzuren (gram) | 0.00 |
Cholesterol (milligram) | 36.20 | Koolhydraten (milligram) | 0.00 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.05 | Vitamine B6 (milligram) | 0.40 |
Vitamine B12 (microgram) | 1.91 | Vitamine D (microgram) | 0.10 |
Ijzer (milligram) | 2.10 | Zink (milligram) | 4.59 |
Natrium (milligram) | 57.00 |