Runderschenkel

54-runderschenkel

Vlees informatie

Schenkel is afkomstig van de bovenpoot en bestaat uit vlees en merg.

Schenkel is zeer geschikt voor stoofschotels en als smaakmaker in bouillon of soep.

Hoe te bereiden

Koken 140-180 min
Stoven 140-180 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)478.00Energie (kcal)113.00
Eiwit (gram)22.60Vet (gram)2.60
Verzadigde vetzuren (gram)1.00Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)

1.10

Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.10
Cholesterol (milligram)31.30Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.04Vitamine B6 (milligram)0.53
Vitamine B12 (microgram)1.86Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)1.90Zink (milligram)4.31
Natrium (milligram)50.00

Recepten met rundvlees