Runderschenkel Vlees informatieSchenkel is afkomstig van de bovenpoot en bestaat uit vlees en merg.Schenkel is zeer geschikt voor stoofschotels en als smaakmaker in bouillon of soep. Hoe te bereiden Koken 140-180 min Stoven 140-180 min Voedingswaarde per 100g (rauw)Energie (kJ)478.00Energie (kcal)113.00Eiwit (gram)22.60Vet (gram)2.60Verzadigde vetzuren (gram)1.00Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)1.10Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.10Cholesterol (milligram)31.30Koolhydraten (milligram)0.00Vitamine B1 (milligram)0.04Vitamine B6 (milligram)0.53Vitamine B12 (microgram)1.86Vitamine D (microgram)0.10Ijzer (milligram)1.90Zink (milligram)4.31Natrium (milligram)50.00 Bron: Vlees.nl Recepten met rundvlees