Rundertong Vlees informatieRundertong is een smaakvolle ‘vergeten’ vleessoort. Een tong weegt ongeveer 2 kilo, de rauwe tong is voor de bereiding altijd eerst gespoeld in zout water en daarna met ‘smaakmakers’ gekookt. Hoe te bereiden Koken 140-180 min Voedingswaarde per 100g (rauw)Energie (kJ)782.00Energie (kcal)188.00Eiwit (gram)17.30Vet (gram)13.20Verzadigde vetzuren (gram)5.60Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)6.10Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.70Transvetzuren (gram)0.00Cholesterol (milligram)87.00Koolhydraten (milligram)0.00Vitamine B1 (milligram)0.08Vitamine B6 (milligram)0.00Vitamine B12 (microgram)4.90Vitamine D (microgram)0.00Ijzer (milligram)2.50Zink (milligram)3.40Natrium (milligram)80.00 Bron: Vlees.nl Recepten met rundvlees