Rundertong
Vlees informatie
Rundertong is een smaakvolle ‘vergeten’ vleessoort. Een tong weegt ongeveer 2 kilo, de rauwe tong is voor de bereiding altijd eerst gespoeld in zout water en daarna met ‘smaakmakers’ gekookt.
Hoe te bereiden
Koken | 140-180 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 782.00 | Energie (kcal) | 188.00 |
Eiwit (gram) | 17.30 | Vet (gram) | 13.20 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 5.60 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 6.10 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0.70 | Transvetzuren (gram) | 0.00 |
Cholesterol (milligram) | 87.00 | Koolhydraten (milligram) | 0.00 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.08 | Vitamine B6 (milligram) | 0.00 |
Vitamine B12 (microgram) | 4.90 | Vitamine D (microgram) | 0.00 |
Ijzer (milligram) | 2.50 | Zink (milligram) | 3.40 |
Natrium (milligram) | 80.00 |