Rundertong

58-ossentong

Vlees informatie

Rundertong is een smaakvolle ‘vergeten’ vleessoort. Een tong weegt ongeveer 2 kilo, de rauwe tong is voor de bereiding altijd eerst gespoeld in zout water en daarna met ‘smaakmakers’ gekookt.

Hoe te bereiden

Koken 140-180 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)782.00Energie (kcal)188.00
Eiwit (gram)17.30Vet (gram)13.20
Verzadigde vetzuren (gram)5.60Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)6.10
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.70Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)87.00Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.08Vitamine B6 (milligram)0.00
Vitamine B12 (microgram)4.90Vitamine D (microgram)0.00
Ijzer (milligram)2.50Zink (milligram)3.40
Natrium (milligram)80.00

Recepten met rundvlees