Sucadelapjes

56-sukadelap

Vlees informatie

Sucadelapjes zijn gesneden van de schouder. Er loopt een peesje door het vlees. Daaraan ontleent de sucadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade ( geconfijt fruit) en is ook eetbaar.

Hoe te bereiden

Smoren 120-160 min
Stoven 120-160 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)566.00Energie (kcal)135.00
Eiwit (gram)21.30Vet (gram)5.50
Verzadigde vetzuren (gram)2.20Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)2.30
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.20Transvetzuren (gram)0.20
Cholesterol (milligram)48.40Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.04Vitamine B6 (milligram)0.25
Vitamine B12 (microgram)2.72Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)2.40Zink (milligram)6.57
Natrium (milligram)70.00

Recepten met rundvlees