Halskarbonade

Vlees informatie

Karbonade is het meest bekende stukje varkensvlees.

Karbonade is gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals en mager) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals).

Zit er een randje vet aan de buitenzijde van het vlees, maak hierin dan een insnede, dit voorkomt dat het vlees krom trekt bij het braden.

Hoe te bereiden

Stoven 40-45 min
Braden 35-40 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ) 776.00 Energie (kcal) 186.00
Eiwit (gram) 19.10 Vet (gram) 12.20
Verzadigde vetzuren (gram) 4.70 Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 5.00
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) 1.40 Transvetzuren (gram) 0.00
Cholesterol (milligram) 44.40 Koolhydraten (milligram) 0.00
Vitamine B1 (milligram) 0.59 Vitamine B6 (milligram) 0.41
Vitamine B12 (microgram) 0.65 Vitamine D (microgram) 0.10
Ijzer (milligram) 1.00 Zink (milligram) 3.03
Natrium (milligram) 62.00

Recepten met varkensvlees