Hamlap

11-hamlap

Vlees informatie

Hamlappen komen van de achterham en zijn de meest malse varkenslappen.

Hamlappen zijn gemarineerd uitstekend geschikt voor saté. Omdat de structuur vrij stevig is, kunnen er mooie blokjes van gesneden worden.

Het is ook als stoofvlees sneller te bereiden dan runderlappen.

Hoe te bereiden

Bakken 8-11 min
Bakkerellen 9-12 min
Barbecueën 8-11 min
Grillen 9-12 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ) 481.00 Energie (kcal) 114.00
Eiwit (gram) 22.20 Vet (gram) 2.80
Verzadigde vetzuren (gram) 0.90 Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 1.20
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) 0.40 Transvetzuren (gram) 0.00
Cholesterol (milligram) 50.60 Koolhydraten (milligram) 0.00
Vitamine B1 (milligram) 0.83 Vitamine B6 (milligram) 0.53
Vitamine B12 (microgram) 0.49 Vitamine D (microgram) 0.10
Ijzer (milligram) 0.80 Zink (milligram) 2.37
Natrium (milligram) 54.00

Recepten met varkensvlees