Ribkarbonade

18-ribkarbonade

Vlees informatie

Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet.
Snijd het randje vet op enkele plaatsen in om kromtrekken tijdens bakken of grillen te voorkomen.

De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.
De ribkarbonade is gesneden van het midden of achterste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte.

Hoe te bereiden

Bakken 7-8 min
Bakkerellen 6-8 min
Grillen 7-8 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ) 629.00 Energie (kcal) 150.00
Eiwit (gram) 22.60 Vet (gram) 6.60
Verzadigde vetzuren (gram) 2.60 Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 2.90
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) 0.60 Transvetzuren (gram) 0.00
Cholesterol (milligram) 33.80 Koolhydraten (milligram) 0.00
Vitamine B1 (milligram) 0.72 Vitamine B6 (milligram) 0.59
Vitamine B12 (microgram) 0.31 Vitamine D (microgram) 0.10
Ijzer (milligram) 0.40 Zink (milligram) 1.76
Natrium (milligram) 52.00

Recepten met varkensvlees