Schouderkarbonade

21-schouderkarbonade

Vlees informatie

Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden.

Hoe te bereiden

Bakken 11-14 min
Bakkerellen 11-14 min
Barbecueën 12-15 min
Grillen 12-15 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)776.00Energie (kcal)186.00
Eiwit (gram)19.10Vet (gram)12.20
Verzadigde vetzuren (gram)4.70Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)5.00
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)1.40Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)44.40Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.59Vitamine B6 (milligram)0.41
Vitamine B12 (microgram)0.65Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)1.00Zink (milligram)3.03
Natrium (milligram)62.00