Schouderkarbonade Vlees informatieSchouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden. Hoe te bereiden Bakken 11-14 min Bakkerellen 11-14 min Barbecueën 12-15 min Grillen 12-15 min Voedingswaarde per 100g (rauw)Energie (kJ)776.00Energie (kcal)186.00Eiwit (gram)19.10Vet (gram)12.20Verzadigde vetzuren (gram)4.70Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)5.00Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)1.40Transvetzuren (gram)0.00Cholesterol (milligram)44.40Koolhydraten (milligram)0.00Vitamine B1 (milligram)0.59Vitamine B6 (milligram)0.41Vitamine B12 (microgram)0.65Vitamine D (microgram)0.10Ijzer (milligram)1.00Zink (milligram)3.03Natrium (milligram)62.00 Bron: Vlees.nl Recepten met varkensvlees