Slavink
Vlees informatie
Een slavink bestaat uit gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee plakjes ontbijtspek. Als er één plakje spek is gebruikt, zijn de zijkanten van de slavink meestal gegarneerd met ‘gekleurd’ paneermeel of kruidenmix.
Hoe te bereiden
Bakken | 12-14 min |
Bakkerellen | 12-14 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 1,102.00 | Energie (kcal) | 226.00 |
Eiwit (gram) | 15.30 | Vet (gram) | 21.20 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 8.10 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 9.20 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 2.40 | Transvetzuren (gram) | 0.10 |
Cholesterol (milligram) | 56.60 | Koolhydraten (milligram) | 3.30 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.38 | Vitamine B6 (milligram) | 0.30 |
Vitamine B12 (microgram) | 0.68 | Vitamine D (microgram) | 0.40 |
Ijzer (milligram) | 1.00 | Zink (milligram) | 2.12 |
Natrium (milligram) | 653.00 |