Slavink Vlees informatieEen slavink bestaat uit gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee plakjes ontbijtspek. Als er één plakje spek is gebruikt, zijn de zijkanten van de slavink meestal gegarneerd met ‘gekleurd’ paneermeel of kruidenmix. Hoe te bereiden Bakken 12-14 min Bakkerellen 12-14 min Voedingswaarde per 100g (rauw)Energie (kJ)1,102.00Energie (kcal)226.00Eiwit (gram)15.30Vet (gram)21.20Verzadigde vetzuren (gram)8.10Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)9.20Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)2.40Transvetzuren (gram)0.10Cholesterol (milligram)56.60Koolhydraten (milligram)3.30Vitamine B1 (milligram)0.38Vitamine B6 (milligram)0.30Vitamine B12 (microgram)0.68Vitamine D (microgram)0.40Ijzer (milligram)1.00Zink (milligram)2.12Natrium (milligram)653.00 Bron: Vlees.nl Recepten met varkensvlees