Slavink

24-slavink

Vlees informatie

Een slavink bestaat uit gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee plakjes ontbijtspek. Als er één plakje spek is gebruikt, zijn de zijkanten van de slavink meestal gegarneerd met ‘gekleurd’ paneermeel of kruidenmix.

Hoe te bereiden

Bakken 12-14 min
Bakkerellen 12-14 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)1,102.00Energie (kcal)226.00
Eiwit (gram)15.30Vet (gram)21.20
Verzadigde vetzuren (gram)8.10Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)9.20
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)2.40Transvetzuren (gram)0.10
Cholesterol (milligram)56.60Koolhydraten (milligram)3.30
Vitamine B1 (milligram)0.38Vitamine B6 (milligram)0.30
Vitamine B12 (microgram)0.68Vitamine D (microgram)0.40
Ijzer (milligram)1.00Zink (milligram)2.12
Natrium (milligram)653.00

Recepten met varkensvlees