Spareribs

25-spareribs

Vlees informatie

Spareribs ofwel ‘magere ribbetjes’. Dit is een gerecht dat over de hele wereld gegeten wordt. Het zijn de delen van de varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Het vlees zit op en tussen de botjes, afhankelijk van de grootte.

Spareribs zijn vaak al gemarineerd en voor gegaard. ‘Pure’ ribbetjes worden veel gebruikt in erwtensoep.

Hoe te bereiden

Barbecueën 10-12 min
In de oven 12-15 min
Grillen 10-18 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)835.00Energie (kcal)200.00
Eiwit (gram)20.40Vet (gram)13.00
Verzadigde vetzuren (gram)4.90Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)5.50
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)1.60Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)60.60Koolhydraten (milligram)0.10
Vitamine B1 (milligram)0.62Vitamine B6 (milligram)0.47
Vitamine B12 (microgram)0.52Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)0.90Zink (milligram)2.84
Natrium (milligram)89.00

Recepten met varkensvlees