Spareribs
Vlees informatie
Spareribs ofwel ‘magere ribbetjes’. Dit is een gerecht dat over de hele wereld gegeten wordt. Het zijn de delen van de varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Het vlees zit op en tussen de botjes, afhankelijk van de grootte.
Spareribs zijn vaak al gemarineerd en voor gegaard. ‘Pure’ ribbetjes worden veel gebruikt in erwtensoep.
Hoe te bereiden
Barbecueën | 10-12 min |
In de oven | 12-15 min |
Grillen | 10-18 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 835.00 | Energie (kcal) | 200.00 |
Eiwit (gram) | 20.40 | Vet (gram) | 13.00 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 4.90 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 5.50 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 1.60 | Transvetzuren (gram) | 0.00 |
Cholesterol (milligram) | 60.60 | Koolhydraten (milligram) | 0.10 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.62 | Vitamine B6 (milligram) | 0.47 |
Vitamine B12 (microgram) | 0.52 | Vitamine D (microgram) | 0.10 |
Ijzer (milligram) | 0.90 | Zink (milligram) | 2.84 |
Natrium (milligram) | 89.00 |