Speklapje

27-speklap

Vlees informatie

Speklappen zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste spek soort. Speklapjes zijn zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar. Krokant uitgebakken geeft het zwoerd een extra lekkere smaak aan het vlees.

Hoe te bereiden

Bakken 7-10 min
Barbecueën 7-10 min
Grillen 7-10 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)1,325.00Energie (kcal)320.00
Eiwit (gram)16.50Vet (gram)28.20
Verzadigde vetzuren (gram)10.70Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)12.40
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)3.40Transvetzuren (gram)0.10
Cholesterol (milligram)50.40Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.44Vitamine B6 (milligram)0.37
Vitamine B12 (microgram)0.54Vitamine D (microgram)0.60
Ijzer (milligram)0.50Zink (milligram)1.81
Natrium (milligram)64.00