Speklapje
Vlees informatie
Speklappen zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste spek soort. Speklapjes zijn zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar. Krokant uitgebakken geeft het zwoerd een extra lekkere smaak aan het vlees.
Hoe te bereiden
Bakken | 7-10 min |
Barbecueën | 7-10 min |
Grillen | 7-10 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 1,325.00 | Energie (kcal) | 320.00 |
Eiwit (gram) | 16.50 | Vet (gram) | 28.20 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 10.70 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 12.40 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 3.40 | Transvetzuren (gram) | 0.10 |
Cholesterol (milligram) | 50.40 | Koolhydraten (milligram) | 0.00 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.44 | Vitamine B6 (milligram) | 0.37 |
Vitamine B12 (microgram) | 0.54 | Vitamine D (microgram) | 0.60 |
Ijzer (milligram) | 0.50 | Zink (milligram) | 1.81 |
Natrium (milligram) | 64.00 |