Varkenslever Vlees informatieLever is een vleesgerecht dat niet meer zo vaak gegeten wordt. Gebakken lever is een goede bron van mineralen en vitaminen én nog lekker ook. Een ‘verloren’ gerecht! Hoe te bereiden Bakken 8-10 min Grillen 7-9 min Roerbakken 7-9 min Voedingswaarde per 100g (rauw)Energie (kJ)542.00Energie (kcal)129.00Eiwit (gram)21.30Vet (gram)4.80Verzadigde vetzuren (gram)1.80Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)1.00Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.50Transvetzuren (gram)0.00Cholesterol (milligram)157.50Koolhydraten (milligram)0.20Vitamine B1 (milligram)0.18Vitamine B6 (milligram)0.60Vitamine B12 (microgram)25.23Vitamine D (microgram)0.40Ijzer (milligram)17.80Zink (milligram)7.69Natrium (milligram)114.00 Bron: Vlees.nl Recepten met varkensvlees