Varkenslever

13-lever

Vlees informatie

Lever is een vleesgerecht dat niet meer zo vaak gegeten wordt. Gebakken lever is een goede bron van mineralen en vitaminen én nog lekker ook. Een ‘verloren’ gerecht!

Hoe te bereiden

Bakken 8-10 min
Grillen 7-9 min
Roerbakken 7-9 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)542.00Energie (kcal)129.00
Eiwit (gram)21.30Vet (gram)4.80
Verzadigde vetzuren (gram)1.80Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)1.00
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.50Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)157.50Koolhydraten (milligram)0.20
Vitamine B1 (milligram)0.18Vitamine B6 (milligram)0.60
Vitamine B12 (microgram)25.23Vitamine D (microgram)0.40
Ijzer (milligram)17.80Zink (milligram)7.69
Natrium (milligram)114.00

Recepten met varkensvlees