Varkenslever
Vlees informatie
Lever is een vleesgerecht dat niet meer zo vaak gegeten wordt. Gebakken lever is een goede bron van mineralen en vitaminen én nog lekker ook. Een ‘verloren’ gerecht!
Hoe te bereiden
Bakken | 8-10 min |
Grillen | 7-9 min |
Roerbakken | 7-9 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 542.00 | Energie (kcal) | 129.00 |
Eiwit (gram) | 21.30 | Vet (gram) | 4.80 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 1.80 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 1.00 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0.50 | Transvetzuren (gram) | 0.00 |
Cholesterol (milligram) | 157.50 | Koolhydraten (milligram) | 0.20 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.18 | Vitamine B6 (milligram) | 0.60 |
Vitamine B12 (microgram) | 25.23 | Vitamine D (microgram) | 0.40 |
Ijzer (milligram) | 17.80 | Zink (milligram) | 7.69 |
Natrium (milligram) | 114.00 |