Varkensoester

15-varkensoester

Vlees informatie

Een varkens ‘oester’ is klein, maar fijn! Het vlees is gesneden van de achterham.
Wentel het vlees voor het bakken door de bloem. Dit voorkomt uitdroging en levert een smakelijke gebonden jus op.

Hoe te bereiden

Bakken 7-8 min
Bakkerellen 6-8 min
Grillen 6-8 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)488.00Energie (kcal)115.00
Eiwit (gram)23.50Vet (gram)2.40
Verzadigde vetzuren (gram)0.90Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.90
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.30Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)51.30Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.61Vitamine B6 (milligram)0.21
Vitamine B12 (microgram)0.38Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)1.10Zink (milligram)1.74
Natrium (milligram)54.00

Recepten met varkensvlees