Varkensoester
Vlees informatie
Een varkens ‘oester’ is klein, maar fijn! Het vlees is gesneden van de achterham.
Wentel het vlees voor het bakken door de bloem. Dit voorkomt uitdroging en levert een smakelijke gebonden jus op.
Hoe te bereiden
Bakken | 7-8 min |
Bakkerellen | 6-8 min |
Grillen | 6-8 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 488.00 | Energie (kcal) | 115.00 |
Eiwit (gram) | 23.50 | Vet (gram) | 2.40 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 0.90 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0.90 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0.30 | Transvetzuren (gram) | 0.00 |
Cholesterol (milligram) | 51.30 | Koolhydraten (milligram) | 0.00 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.61 | Vitamine B6 (milligram) | 0.21 |
Vitamine B12 (microgram) | 0.38 | Vitamine D (microgram) | 0.10 |
Ijzer (milligram) | 1.10 | Zink (milligram) | 1.74 |
Natrium (milligram) | 54.00 |