Varkensschnitzel

20-schnitzel

Vlees informatie

Een varkensschnitzel is een dun lapje vlees, dat is platgeslagen. Het is afkomstig van de varkensham of fricandeau.

Schnitzels zijn ‘met de draad mee’ van een stuk fricandeau gesneden, hierdoor trekt het vlees tijdens de bereiding niet krom. Schnitzels zijn vaak kant en klaar gepaneerd te koop. Ongepaneerde schnitzels altijd even door de bloem wentelen voor het bakken voor een mooi eind resultaat.

Hoe te bereiden

Bakken 4-8 min
Bakkerellen 4-8 min
Barbecueën 6-8 min
Steengrillen 6-8 min
Grillen 4-6 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)459.00Energie (kcal)109.00
Eiwit (gram)22.60Vet (gram)2.00
Verzadigde vetzuren (gram)
0.80
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.90
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)37.90Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.86Vitamine B6 (milligram)0.59
Vitamine B12 (microgram)0.38Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)0.50Zink (milligram)1.65
Natrium (milligram)52.00

Recepten met varkensvlees