Blinde vink

Vlees informatie

Een blinde vink bestaat uit kalfsgehakt dat gekruid is, omwikkeld met een platgeslagen kalfslapje. Het gehakt is niet meer zichtbaar, vandaar ‘blinde’ vink.

Hoe te bereiden

Bakken 4-7 min
Bakkerellen 4-7 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)154.00Energie (kcal)644.00
Eiwit (gram)20.70Vet (gram)20.70
Verzadigde vetzuren (gram)7.90Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)2.90
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)3.20Transvetzuren (gram)0.30
Cholesterol (milligram)52.90Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.05Vitamine B6 (milligram)0.39
Vitamine B12 (microgram)1.85Vitamine D (microgram)0.80
Ijzer (milligram)1.40Zink (milligram)4.77
Natrium (milligram)133.00