Kalfshaas

78-kalfshaas

Vlees informatie

Kalfshaas is het malste en mooiste deel van het kalf. Biefstuk van de haas is hetzelfde als een tournedos, de kalfshaas is dan in dikke plakken gesneden.

Omdat het vlees weinig bindweefsel bevat, is het uitermate mals.

Hoe te bereiden

Bakken6-8 min
Bakkerellen6-8 min
Grillen6-8 min
Steengrillen6-8 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)
470.00
Energie (kcal)111.00
Eiwit (gram)21.90Vet (gram)2.60
Verzadigde vetzuren (gram)0.80Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.90
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.20Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)45.80Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.12Vitamine B6 (milligram)0.48
Vitamine B12 (microgram)2.24Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)0.60Zink (milligram)2.59
Natrium (milligram)52.00

Recepten met kalfsvlees