Kalfsoester

83-kalfsoester

Vlees informatie

Een kalfs ‘oester’ is vrij klein, maar erg fijn van smaak! Het vlees is gesneden van achtervlees.
Tip: wentel het vlees voor het bakken door de bloem. Dit voorkomt uitdroging en geeft een smakelijke gebonden jus.

Hoe te bereiden

Bakken 6-8 min
Bakkerellen 6-8 min
Grillen 6-8 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)458.00Energie (kcal)108.00
Eiwit (gram)22.80Vet (gram)1.90
Verzadigde vetzuren (gram)0.60Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.60
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)44.40Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.07Vitamine B6 (milligram)0.50
Vitamine B12 (microgram)2.03Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)1.10Zink (milligram)3.06
Natrium (milligram)53.00

Recepten met kalfsvlees