Kalfsoester
Vlees informatie
Een kalfs ‘oester’ is vrij klein, maar erg fijn van smaak! Het vlees is gesneden van achtervlees.
Tip: wentel het vlees voor het bakken door de bloem. Dit voorkomt uitdroging en geeft een smakelijke gebonden jus.
Hoe te bereiden
Bakken | 6-8 min |
Bakkerellen | 6-8 min |
Grillen | 6-8 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 458.00 | Energie (kcal) | 108.00 |
Eiwit (gram) | 22.80 | Vet (gram) | 1.90 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 0.60 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0.60 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0.10 | Transvetzuren (gram) | 0.00 |
Cholesterol (milligram) | 44.40 | Koolhydraten (milligram) | 0.00 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.07 | Vitamine B6 (milligram) | 0.50 |
Vitamine B12 (microgram) | 2.03 | Vitamine D (microgram) | 0.10 |
Ijzer (milligram) | 1.10 | Zink (milligram) | 3.06 |
Natrium (milligram) | 53.00 |