Kalfsschenkel Vlees informatieSchenkel is het bovenste deel van de poten en bestaat uit vlees en mergpijpje.In de Italiaanse keuken wordt van de kalfs-achterschenkel Ossobucco gemaakt. Snijd voor bereiding de zijkanten in zodat krom trekken wordt voorkomen. Hoe te bereiden Koken 140-180 min Stoven 140-180 min Voedingswaarde per 100g (rauw)Energie (kJ)0.10Energie (kcal)470.00Eiwit (gram)112.00Vet (gram)21.30Verzadigde vetzuren (gram)2.90Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)1.00Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.10Cholesterol (milligram)31.30Koolhydraten (milligram)0.00Vitamine B1 (milligram)0.04Vitamine B6 (milligram)0.53Vitamine B12 (microgram)1.62Vitamine D (microgram)0.00Ijzer (milligram)1.50Zink (milligram)4.31Natrium (milligram)50.00 Bron: Vlees.nl Recepten met kalfsvlees