Kalfsschenkel

86-kalfsschenkel

Vlees informatie

Schenkel is het bovenste deel van de poten en bestaat uit vlees en mergpijpje.
In de Italiaanse keuken wordt van de kalfs-achterschenkel Ossobucco gemaakt. Snijd voor bereiding de zijkanten in zodat krom trekken wordt voorkomen.

Hoe te bereiden

Koken 140-180 min
Stoven 140-180 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)0.10Energie (kcal)470.00
Eiwit (gram)112.00Vet (gram)21.30
Verzadigde vetzuren (gram)2.90Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)1.00
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.10
Cholesterol (milligram)31.30Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.04Vitamine B6 (milligram)0.53
Vitamine B12 (microgram)1.62Vitamine D (microgram)0.00
Ijzer (milligram)1.50Zink (milligram)4.31
Natrium (milligram)50.00