Kalfsschenkel
Vlees informatie
Schenkel is het bovenste deel van de poten en bestaat uit vlees en mergpijpje.
In de Italiaanse keuken wordt van de kalfs-achterschenkel Ossobucco gemaakt. Snijd voor bereiding de zijkanten in zodat krom trekken wordt voorkomen.
Hoe te bereiden
Koken | 140-180 min |
Stoven | 140-180 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 0.10 | Energie (kcal) | 470.00 |
Eiwit (gram) | 112.00 | Vet (gram) | 21.30 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 2.90 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 1.00 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0.10 | Transvetzuren (gram) | 0.10 |
Cholesterol (milligram) | 31.30 | Koolhydraten (milligram) | 0.00 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.04 | Vitamine B6 (milligram) | 0.53 |
Vitamine B12 (microgram) | 1.62 | Vitamine D (microgram) | 0.00 |
Ijzer (milligram) | 1.50 | Zink (milligram) | 4.31 |
Natrium (milligram) | 50.00 |