Kalfsschnitzel
Vlees informatie
Kalfsschnitzel wordt gesneden uit achtervlees. Een kalfsschnitzel kan voor het bakken bebloemd worden. De enige echte Wiener Schnitzel is gemaakt van een kalfsschnitzel. Saltimbocca, Italiaans gerecht met rauwe ham en salie, wordt ook gemaakt van de kalfsschnitzel.
Hoe te bereiden
Bakken | 3-5 min |
Bakkerellen | 3-5 min |
Grillen | 3-5 min |
Steengrillen | 3-5 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 439.00 | Energie (kcal) | 104.00 |
Eiwit (gram) | 22.40 | Vet (gram) | 1.60 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 0.60 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0.50 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0.10 | Transvetzuren (gram) | 0.00 |
Cholesterol (milligram) | 47.80 | Koolhydraten (milligram) | 0.00 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.07 | Vitamine B6 (milligram) | 0.41 |
Vitamine B12 (microgram) | 2.05 | Vitamine D (microgram) | 0.10 |
Ijzer (milligram) | 1.10 | Zink (milligram) | 3.37 |
Natrium (milligram) | 60.00 |