Kalfsschnitzel

87-kalfsschnitzel

Vlees informatie

Kalfsschnitzel wordt gesneden uit achtervlees. Een kalfsschnitzel kan voor het bakken bebloemd worden. De enige echte Wiener Schnitzel is gemaakt van een kalfsschnitzel. Saltimbocca, Italiaans gerecht met rauwe ham en salie, wordt ook gemaakt van de kalfsschnitzel.

Hoe te bereiden

Bakken 3-5 min
Bakkerellen 3-5 min
Grillen 3-5 min
Steengrillen 3-5 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)439.00Energie (kcal)104.00
Eiwit (gram)22.40Vet (gram)1.60
Verzadigde vetzuren (gram)0.60Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.50
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)47.80Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.07Vitamine B6 (milligram)0.41
Vitamine B12 (microgram)2.05Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)1.10Zink (milligram)3.37
Natrium (milligram)60.00

Recepten met kalfsvlees