Kalfstong

88-kalfstong

Vlees informatie

Kalfstong is een smaakvolle ‘vergeten’ vleessoort. Een tong weegt ongeveer 800 gram. Kook de tong gaar met een bouquet garni. De tong is gaar als het puntje gaar is. Pel het als het nog warm is en snijd er plakjes van. Houd de plakjes tong warm in een bouillon of saus of bak het om en om op de bbq.

Hoe te bereiden

Koken 120-140 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)0.00Energie (kcal)702.00
Eiwit (gram)168.00Vet (gram)17.60
Verzadigde vetzuren (gram)10.90Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)4.60
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)5.40Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)0.00Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.08Vitamine B6 (milligram)0.13
Vitamine B12 (microgram)4.00Vitamine D (microgram)0.00
Ijzer (milligram)1.60Zink (milligram)0.00
Natrium (milligram)93.00

Recepten met kalfsvlees