Kalfszwezerik

89-kalfszwezerik

Vlees informatie

Kalfszwezerik is een orgaan (thymus). Dit orgaan komt voor bij het hart (hartzwezerik) en in de keel (keelzwezerik).
Spoel de zwezerik voor het blancheren. Na het blancheren de zwezerik laten afkoelen en als het nog lauw warm is pellen (vliesjes verwijderen). Daarna kan het gebakken worden in boter of olie. Naar voorkeur puur of bebloemd.  Zwezerik heeft een zeer delicate smaak.

Zwezerik is één van de weinige vleessoorten die vitamine C bevat én is rijk aan fosfor en zink.

Hoe te bereiden

Bakken 7-10 min
Grillen 7-10 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)376.00Energie (kcal)89.00
Eiwit (gram)18.40Vet (gram)1.70
Verzadigde vetzuren (gram)0.70Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.20
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.30Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)0.00Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.00Vitamine B6 (milligram)0.00
Vitamine B12 (microgram)0.00Vitamine D (microgram)0.00
Ijzer (milligram)1.50Zink (milligram)0.00
Natrium (milligram)0.00

Recepten met kalfsvlees