Sucadelapjes
Vlees informatie
Kalfssukadelapjes zijn gesneden van de sukade die in de schouder zit. Er loopt een zeentje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het zeentje lijkt na bereiding op sukade (geconfijt fruit) en is ook eetbaar.
Hoe te bereiden
Stoven | 120-160 min |
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kJ) | 492.00 | Energie (kcal) | 117.00 |
Eiwit (gram) | 17.70 | Vet (gram) | 5.10 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 2.10 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 2.00 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0.20 | Transvetzuren (gram) | 0.10 |
Cholesterol (milligram) | 41.20 | Koolhydraten (milligram) | 0.00 |
Vitamine B1 (milligram) | 0.08 | Vitamine B6 (milligram) | 0.38 |
Vitamine B12 (microgram) | 2.84 | Vitamine D (microgram) | 0.10 |
Ijzer (milligram) | 0.50 | Zink (milligram) | 3.13 |
Natrium (milligram) | 63.00 |