Sucadelapjes

sucadelapjes

Vlees informatie

Kalfssukadelapjes zijn gesneden van de sukade die in de schouder zit. Er loopt een zeentje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het zeentje lijkt na bereiding op sukade (geconfijt fruit) en is ook eetbaar.

Hoe te bereiden

Stoven 120-160 min

Voedingswaarde per 100g (rauw)

Energie (kJ)492.00Energie (kcal)117.00
Eiwit (gram)17.70Vet (gram)5.10
Verzadigde vetzuren (gram)2.10Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)2.00
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.20Transvetzuren (gram)0.10
Cholesterol (milligram)41.20Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.08Vitamine B6 (milligram)0.38
Vitamine B12 (microgram)2.84Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)0.50Zink (milligram)3.13
Natrium (milligram)63.00

Recepten met kalfsvlees